2014. június 15., vasárnap

Csütörtök - Kívánságlistára tettem



A csütörtöki téma: Kívánságlistára tettem.  Ezeken a napokon beszámolok egy olyan könyvről, amelyet el szeretnék olvasni, vagy már elolvastam de még nincs meg. Leírom miért tetszett meg, mi fogott meg benne, és mikor szándékozom megszerezni.

Az aktuális könyv,pedig:
Cassandra Clare - City of Heavenly Fire


Ez Cassie sorozatának- a Végzet ereklyéinek- befejező, hatodik része. 

A tartalma: 


A The Mortal Instruments sorozat régóta várt befejezésében Clarynek és barátainak a legnagyobb gonosszal kell megharcolniuk, akivel valaha szembenéztek: Clary tulajdon bátyjával.

Sebastian Morgenstern pedig beindult, szisztematikusan az Árnyvadászok ellen fordítja az Árnyvadászokat. A Sötét Kehely segítségével rémálmokból származó teremtményekké alakítja az Árnyvadászokat, családokat és szeretőket szakítva szét, ahogyan Sötétekből álló serege egyre nagyobb lesz. 
A legyőzött Árnyvadászok Idrisbe vonulnak vissza - de még a méltán híres alicantei démontornyok sem tudják örökké kordában tartani Sebastiant. És azzal, hogy a Nephilimek csapdába estek Idrisben, ki fogja megvédelmezni a világot a démonoktól? 
Amikor a Nephilimek történetének legnagyobb árulására fény derül, Clary, Jace, Isabelle, Simon és Alec kénytelenek a kezükbe venni a dolgokat - még ha ez azt is jelenti, hogy mélyen a démonvilágokba kell utazást tenniük, ahová Árnyvadászok még soha be sem tették a lábukat és ahonnan még egyetlen ember sem tért vissza...
Szerelmek esnek áldozatul és életek vesznek oda a szörnyű harcban, amely majd a világ sorsáról dönt a már klasszikusnak számító urban fantasy sorozat, a The Mortal Instruments izgalmas záró kötetében.


Miért tettem a kívánságlistámra?
Imádom az egész sorozatot, ezét nem volt kérdés, hogy elolvasom. Erősen úgy gondolom, hogy új kedvencem is lesz.

Honnan hallottam róla?
Nagyon régóta tudom, hogy lesz ez a hatodik rész, habár amikor elkezdődött a Végzet ereklyéi először még trilógia volt.

Mikor jelent meg?/ Mikor fog megjelenni? 
Angolul már megjelent május 27.-én, mondjuk Amerika előbb is olvashatta ennél a dátummal. Magyar nyelven a megjelenés dátuma még nem pontos, habár a kiadó nyár közepére ígéri. A fordításon még dolgozik Kamper Gergely fordító.

Mikor fogom megszerezni? 
Amint lehetséges. Szerencsére az angol verziót már megrendeltem (nagyon remélem, hogy nem fog elkeveredni a postán), magyarul is megszerzem majd, amint kijön.

És akkor ehhez kapcsolódó kép:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése