2014. június 1., vasárnap

Szombat - Félistenek világa: Percy Jackson és az Olimposziak






A szombati téma: Egy világról A szombati napokon vagy egy kitalált világról írok, vagy egy íróról írok egy véleményt.

A mai téma: Félistenek világa - Percy Jackson és az Olimposziak





Ez a tábor a félisteneknek szolgál menedékhelyül.


A félistenek egy Isten és egy halandó gyermekei. A félistenek az isteni vér által különleges tulajdonsággal rendelkeznek ( ógörögül olvasnak, kiválóak a harcban), és látnak olyan dolgokat, amelyeket mások nem. Ilyen például a fúriák, a küklopszok,Medúza... A félistenek elmehetnek küldetésekre ( ezáltal hősök lehetnek), amint elhangzik a Prófécia, amit az Orákulum mond.  A félistenek úgy mentik meg a világunkat, hogy tudnánk róla. A küldetésekkor sokszor kerülnek halálközeli helyzetbe,hogy megvédjék a tábort, és magát, a Világot.
A félistenek akik a Félvér táborba kerülnek, egy szatír által érnek el oda biztonságba, hogy ott edzenek és formába kerüljenek, ha valamikor egy dühös görög szörny támadna rájuk.
A félistenek a görög Istenektől származnak: Zeusztól, Poszeidontól, Hádésztól ( Ez a három a Nagy-triász), Árésztól, Apollóntól, Athénétól, stb...
Azonban, Zeusz, Poszeidon és Hádész egyességet kötött, hogy nem nemzenek( :D) több gyereket, mert az ő utódaik még erősebbek mint a másik Istenek gyermekei.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése