2014. június 14., szombat

Szombat - Árnyvadászok világa - Cassandra Clare sorozatai





A szombati téma: Egy világról A szombati napokon vagy egy kitalált világról írok, vagy egy íróról írok egy véleményt.

A mai téma: Árnyvadászok világa - Cassandra Clare sorozatai



Az árnyvadászok az angyalok és halandók gyermekei. Az első árnyvadászok úgy "keletkeztek", hogy Jonathan Shadownhunter egy boszorkánymester segítségével megidézték az Árnyvadászok fő angyalát, Razielt. Amikor Raziel megjelent, Jonathan könyörgött azért, hogy az angyal csöpögtesse a vérét a kehelybe, és adja oda neki. Az angyal megtette ezt, Jonathan megitta az angyal vérét, és a férfi gyermekei már árnyvadászok voltak. És ez így öröklődött tovább. 
Raziel a Végzet Ereklyéivel: a tükörrel, a karddal és a kehellyel

Az árnyvadászokról eddig két sorozat van:
  • Végzet ereklyéi
  • Pokoli szerkezetek


De ezen kívül még készülni fog három további sorozat is az árnyvadászokkal kapcsolatban.

A kormány neve a Klávé. Az egyik legnagyobb jelentőségű személy a Klávéban a Konzul. Ő felügyel a Tanácsra, az Intézetekre, és kiválasztja az Inkvizítort. Az Inkvizítor feladata, hogy felügyelje az Árnyvadászokat, így néha nyomoz/kutakodik utánuk.

Az Intézetbe tömörülnek az Árnyvadászok, habár az Árnyvadász igazi fővárosa Alicanté(Idrisben). Rengeteg található meg belőlük. ( Például: Párizsban, Tokióban,Londonban...)
A New York-i intézet

Az árnyvadászok jeleket (rúnákat) rajzolnak magukra/segítséggel , hogy erősebbek legyenek, és, hogy a képességeik megerősödjenek. Rengeteg féle rúna létezik. Annál erősebb a rúna, minél közelebb van a szívhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése