2014. június 12., csütörtök

Kedd - Mit olvasok most?


A keddi téma: Mit olvasok most? Ezeken a napokon beszámolok az adott pillanatban folytatott olvasmányomról. Elmondom hol tartok,hogy tetszik és mik a véleményeim (eddig).
Kicsit megkésve az osztálykirándulás miatt, de elkészült.

 Az aktuális könyv,pedig:
Gayle Forman - Csak egy nap

A tartalma:


Allysont, a burokban nevelt amerikai lányt érettségi ajándékként a szülei befizetik egy nyugat-európai körútra. Londonban, egy szabadtéri Shakespeare előadáson találkozik Willemmel, a lezser holland színésszel, és azonnal kipattan közöttük a szikra. Amikor a sors másodszor is összehozza őket, Allyson rá nem jellemző módon letér a járt útról, és követi Willemet Párizsba. A szikrából egyetlen nap alatt fellobban a láng… amíg Allyson arra nem ébred az együtt töltött viharzó nap után, hogy Willem elment.
A sorsfordító napot az önmegismerés éve követi: Allyson megszabadul a belé nevelt korlátoktól, hogy megtalálja igazi szenvedélyeit és talán az igazi szerelmet.

Hol tartok most?
A 183. oldalon, lassan, de  biztosan elérem a felét.


Cselekményben?
Nem sokkal azután, hogy Willem elment, így most Lulu egyedül van az egyetemen, egyáltalán nem önmaga, és teljesen szomorú.

Eddig miről szól?
Allyson ( Lulu) a szüleitől kapott egy ajándék Európai körutazást, amely eddig nem sikerült túl jól neki, de ezt nem akarja elmondani a szüleinek, mert nem akarja, hogy csalódottak legyenek.Kint, Angliában sétálva a barátnőjével azonban szórólapot kapnak egy Shakespeare előadásra. Később ellógnak a programról, hogy megnézhessék a művet, itt találkoznak Willemmel. Másnap a Londonba menő vonaton újra találkoznak Willemmel. Lulu beszélget vele, és Willem felajánl egy ajánlatot, hogy menjenek Párizsba egy napra. És a lány belemegy. Itt kezdődnek el kint az utazások, a kalandok, és a szerelem. Azonban egy áttöltött éjszaka után, a fiú se kép- se hang lelép. Lulunak meg tovább kellene lépnie, de nem tud, miközben az egyetemre jár.

Hogy tetszik eddig?
Nagyon aranyos történet, habár most a könyv kicsit belassult, azért tetszik.

Fogom folytatni?
Igen, fogom. Érdekel a történet vége, hogy mi lesz kettejükkel, és miért ment el Willem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése