2014. július 1., kedd

Kedd - Mit olvasok most?


A keddi téma: Mit olvasok most? Ezeken a napokon beszámolok az adott pillanatban folytatott olvasmányomról. Elmondom hol tartok,hogy tetszik és mik a véleményeim (eddig).

Az aktuális könyv pedig: 
Richelle Mead - Örök kötelék

Vámpírakadémia 5.




Tartalma:

Rosemarie Hathaway soha nem a nyugodt természetéről volt híres, de most különösen nagy bajba keveredik. Pedig olyan jól indul minden. A Montana erdejében megbúvó Szent Vlagyimir Akadémián sikerrel és figyelemre méltó eredményességgel teszi le gyakorlati záróvizsgáját, megszerezvén az értettségét és elkötelezettségét bizonyító hűségjelet, mely a morákat vigyázó dampyr testőrök büszkesége. Ezt követően azonban megindul a lavina…
Lissa Dragomir hercegnő segítségével annak a Viktor Daskovnak a kiszabadítását tervezi, akit ők maguk juttattak a vámpírok börtönébe. A vállalkozást bonyolítja, hogy az élőhalott strigává lett Dmitrij nem csak szerelmével üldözi Rose-t, hanem egyenesen az életére tör.
Vajon sikerül-e Rose-nak kiderítenie, miként lehet a strigává vált vámpírokat visszahozni az életbe? S ha igen, eltűnik-e belőlük nyomtalanul a gyilkos ösztön? És vajon képes-e felőrölni a strigáktól való örökös félelem a morák és dampyrok közti szoros kapcsolat erejét?
Richelle Mead Vámpírakadémia-sorozatának ötödik, egyben utolsó előtti kötete nem véletlenül szerepelt szerte a világban a sikerlisták élén. Az újabb izgalmak és váratlan fordulatok egészen biztosan lenyűgözik majd a hazai rajongók széles táborát is.

Hol tartok most?
Elhagytam a harmadát, a 134. oldalon tartok jelenleg, a tizenegyedik fejezet elején.

Cselekményben?
Rose, Lissa, Adrian és Eddie egyedül maradtak, mert elvesztették a számukra fontos embereket (Viktort és Robertet). Előtte egy harcban volt részük, ahol esély lett volna SPOILER! megölni Dimitrijt, a striga ex szeretőjét, de végül nem tette, mert rájött, hogy lehet hogy van esély meggyógyítani szerelmét, a "strigaságból".

Eddig miről szól?
Ugyanott tartunk, ahol az előző részekben abbahagytuk. Rose hivatalosan is testőr lett, Dimitrij meg fenyegető üzenteket hagy neki, a megölésével kapcsolatban. Azonban Lissa( a legjobb barátnője), Eddie (testőr barát), és jó maga, elindul Alaszkába, hogy kijuttassanak egy foglyot a börtönből, mert olyan dolgokat tud, amiket Rose mindenképpen meg akar tudni.

Hogy tetszik eddig?
Fantasztikusan jó (fangirling), nagyon akciódús, humoros, izgalmas... Kiváló folytatása a sorozatnak.

Fogom folytatni?
Persze, ez nem is kérdés. Mindenképpen tudni szeretném, mi fog történni. Emellett a vámpírakadémia sorozat az egyik kedvenc sorozatom, ki nem hagynám ezt a részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése